Interwald - Török és Társa Bt.
"mindig mindenkor"

Translate:     Deutsch English


Famag   Több mint 170 féle vadon előforduló magyarországi területről származó fafajták termését gyűjtését, tisztítását, csomagolását végezzük.

 Minden esetben a legjobb minőségre törekszünk.

   

   Fontos számunkra a gyűjtéstől a feldolgozásig eltelt idő, különösképpen a húsos termésűeknél.


 Számos magtisztító gépünk segítségével (kalmár, lengőrosta, triőr stb.) európai szabványoknak megfelelő tisztasági értékeket tudunk elérni.

  A húsos termésű magoknál gondosan távolítjuk el a húsos részt.

 Ezen gyümölcsvelőket előszeretettel vásárolják meg további feldolgozás céljából, főleg cefrének vagy lekvárnak. (pl. faeper, zelnice meggy, vadcseresznye, kései meggy, vadszilva, húsos som, fekete bodza, vadalma, vadkörte, madárberkenye, galagonya, kökény)   Tároló berendezéseinknek köszönhetően a hideghatást vagy a különös gondosságú tárolást is el tudjuk végezni.

 


    Egyes magtípusoknál a koptatást is vállaljuk.Famag listát innen töltheti le:


Famag lista

Vadvirág mag   Több mint 200 féle vadon előforduló hazai területekről származó gyógy-, fűszer- és vadvirág magot gyűjtünk, tisztítunk és csomagolunk.

  Fontos számunkra a beérkező magvak minősége, tisztasága, egyöntetűsége és fajtazonossága. Több éves szakmai tapasztalat és megfelelő tudással rendelkező gyűjtőinknek köszönhetően sokféle magvakkal foglalkozunk.

 Jelenlegi gépparkunkban sokféle technikával és módszerrel tisztíjuk a magvakat.


 Tároló berendezéseinknek köszönhetően  rövidebb és hosszabb  távra is el tudjuk tárolni magvainkat a minőség

romlása nélkül.

 

  Igénynek megfelelően kémiai, biológiai és fizikai vizsgálatokkal a csíraképesség is tudunk vizsgálni.Vadvirág mag listáját innen töltheti le:


Vadvirág lista
Gyógynövény Cégünk megalakulásakor elsődlegesen herba gyűjtésével foglalkoztunk. Jelenleg ezen ágazatunk szezonálisan van jelen.

 

 A gyűjtött gyógynövények nagy része a Dél-Alföldi területekről származik.

 A herba alapanyagokat vadon gyűjtjük be, de törzsültetvényről, minőségileg ellenőrzött területről is érkez-

nek tételek.  


Folyamatosan gyűjtött herbáink:


 • Hársfa virág
 • Bodza virág és bogyó termés
 • Kamilla virág
 • Csipkebogyó termés
 • Homoktövis termés
 • Csalán levél
 • Cickafark növény
 • Zsurló levél
 • Nyírfa levél
 • Diófa levél

 Ezen felüli megrendeléseket  nagyobb tétel esetén szívesen fogadunk.


 Frissen és szárítva egyaránt  értékesítünk.


 Kamillafejező géppel rendelkezünk, így I. osztályú kamillafej, II. osztályú kamillafej, állatgyógyászati kamillaliszt és kamillaszár is kapható nálunk.

 Ezen termékek igény szerint pelletálhatóak is. I. osztályú vágott csipkebogyó előállítását is tudjuk vállalni nagy mennyiségben csipkemagvaló gépünk segítségével. Kívánság szerint vágógépeinkkel megfelelő méretűre tudjuk aprítani a herbákat.


Megrendelését vagy érdeklődést itt megteheti:Keressen bennünket


Hidegen sajtolt olajok 

 Hidegen sajtoló berendezéseink segítségével az arra alkalmas magokból és nyersanyagokból nagy hatékonysággal tudjuk kivonni az értékes olajokat. Az értékes vitaminok csersavak és alkotóelemek a kész olajban maradnak. Saját termékeink feldolgozását és bérsajtolását is végezzük.  Illóolajok
 Cégünk több éve foglalkozik gyógy- és aromanövények magjainak gyűjtésével, és feldol-

gozásával. Mivel a gyógynövények nagy százaléka tartalmaz illóolajat, a cég profilját kibővítettük az illóolaj lepárlással.


 Négy éve üzemeltünk be 2db 4m3-es illóolaj lepárló berendezést. Eleinte csak a növények gyűjtése, feldolgozása során felhalmozódó melléktermékek (magtöredékek, szármaradványok) lepárlásával foglalkoztunk, de a 2012-es évtől saját termesztett növények lepárlását is elkezdtük.


  Az illóolajok vízgőzzel együtt desztilláló anyagok, melyek a rendes hőmérsékleten elillannak és általában a szaglószervet ingerlik.

Az illóolajnak szélhajtó, nyugtató, fertőtlenítő és helyi izgató hatása van.Pálinka alapanyag, cefre, gyümölcsvelő  Vadon termő növények húsos terméseiből származó adalékanyag mentes gyümölcshús és gyümölcsvelő használható fel lekvár, gyümölcsíz, üdítő vagy szeszesital előállítására. Csak érett és egészséges alapanyagot veszünk át, hiszen számunkra a termék minősége fontos. A kikerülő mag később szaporítóanyag lesz, és a gyümölcsvelő további célokra dolgozható fel.


 A gyümölcshús eltávolításához különböző magvaló gépeket alkalmazunk. E művelet során a végtermék egy pépes, darált termék lesz, ezáltal könnyen kezelhető és feldolgozható.

Vásárlóink előszeretettel viszik lekvár készítéséhez, hiszen a hús már magmentes és pépesített.

A pálinkaalapanyag későbbi feldolgozását is megkönnyíti a magmentesség és a pépes húsállapot.  Évről évre a HunDeszt és hasonló jellegű versenyeken  rangos helyezéseket érünk el saját pálinkáinkból. Több éves tapasztalat alapján állítjuk, hogy megéri a különleges vad gyümölcsökből pálinkát főzni!

Brikett, pellet
    A különböző magtisztítások során keletkezett hulladék és a lepárlás mellékterméke préselést követően kítűnően alkalmas  tüzelés céljára. Brikettálni vagy pellettálni  csak a 8-15% nedvességtartalmú alapanyagokat lehet, tehát termékeink mindenképen szárazak, tüzelésre kíválóan alkalmas nedvességállapotban vannak.

 Brikettünket ősztől kezdődően a nyersanyag elfogyásáig folyamatosan tudjuk biztosítani. Igény szerint zsákban vagy raklapon is ki tudjuk szerelni.
  Áraink nagykereskedelmi, termelői árak. • Fűtőértéke a hazai barnaszén fűtőértékével vetekszik (15.500 - 17.400 kJ/kg), azonban  annál jóval tisztább.


 • A szén 15-25%-os hamutartalmával szemben csak 1,5-7,5% hamut tartalmaz, melyet később talajjavításra is kiválóan lehet használni.


 • Kéntartalma maximum 0,1-0,15%, amely a szén kéntartalmának elenyésző hányada.


  Megrendeléssel és szállítással kapcsolatban keressenek bennünket most!Itt megteheti!


www.famag.hu Copyright 2014-2016 Interwald-Török és Társa Bt. ©